Politika privatnosti



COOL KLIMA DOO VRŠAC


POLITIKA PRIVATNOSTI:

Preduzeće “COOL Klima” doo Vršac poštuje privatnost i posvećen je zaštiti podataka o ličnosti koje nam naši kupci/korisnici dostave. Zajemčena je zaštita podataka o ličnosti. Odredbe Zakona o zaštiti podataka o ličnosti primenjuju se na svaku automatizovanu obradu kao i na obradu sadržanu u zbirci podataka koja se ne vodi automatizovano. Ova politika privatnosti je sačinjena da bi upoznala naše cenjene kupce/korisnike o tome kako štitimo i upotrebljavamo informacije koje nam pružaju.
Prikupljanje, držanje, obrada i korišćenje podataka o ličnosti vrše se u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti ("Službeni glasnik RS", br. 97/08, 104/09, 68/12, 107/12). Podaci o ličnosti se neće koristiti izvan svrhe za koju su prikupljeni, osim za potrebe vođenja krivičnog postupka ili zaštite bezbednosti Republike Srbije, na način predviđen zakonom. Preduzete su sve potrebne mere zaštite podataka, u skladu sa utvrđenim standardima i postupcima, a koje su potrebne da bi se podaci zaštitili od gubitka, uništenja, nedopuštenog pristupa, promene, objavljivanja i svake druge zloupotrebe.
Lice ima pravo da pristanak za obradu podataka o ličnosti opozove u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.
Prikupljene informacije ne daju se na uvid, niti se razmenjuju, s drugim organizacijama koje su izvan sistema pripreme i uređivanja web sajta “COOL Klima” doo Vršac, osim u slučajevima predviđenim zakonom. Podaci se neće koristiti u svrhe koje nisu u skladu sa zakonom niti na bilo koji drugi način koji bi mogao da bude štetan po Vas uključujući i narušavanje Vaše privatnosti.
Da bismo adekvatno obradili Vašu narudžbinu ili odgovorili na vaš kontakt popunjavanjem formulara “kontakt” potrebni su nam Vaše ime i prezime, adresa, e-mail i telefon koje dobrovoljno dostavljate putem ponuđenih obrazaca ili drugim načinom komunikacije. Uz pomoć tih podataka bićemo u mogućnosti da Vam isporučimo željenu robu, kao i da Vas obavestimo o trenutnom statusu narudžbine.U naše ime obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca/korisnika. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima/korisnicima mogućnost izbora uključujući mogućnost izbora da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista. Svi podaci o kupcima/korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su podaci neophodni za obavljanje posla. Svi zaposleni preduzeća “COOL Klima” doo Vršac odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti. Obavezujemo se da prikupljene podatke ne koristimo ni u koje druge svrhe, niti ih prosleđujemo trećim licima.
Pored navedenih prikupljamo, analiziramo i obrađujemo podatke o proizvodima koje naši posetioci traže i kupuju, kao i o stranicama koje posećuju. Te podatke koristimo da bismo poboljšali ponudu i izgled naših stranica, i omogućili Vam jednostavnije korišćenje i sigurniju kupovinu. Takođe, prikupljamo neophodne podatke koje naši korisnici dobrovoljno dostave u cilju novog zaposlenja u našem preduzeću. Uz pomoć tih podataka bićemo u mogućnosti da izvršimo selekciju kandidata za novo zaposlenje, kao i da Vas obavestimo o trenutnim novim radnim mestima. Aplikanti uvek mogu da izaberu da li žele ili ne da se izbrišu svi njihovi podaci koji su nam dobrovoljno dostavljeni.
Maloletnim korisnicima je neophodno da dobiju dozvolu svojih roditelja ili staratelja pre nego što nam daju informacije o sebi. Maloletnim korisnicima koji nemaju ovakvo odobrenje nije dozvoljeno da nam daju lične informacije.

Ograničenje pristupa

COOL Klima doo Vršac zadržava pravo, prema sopstvenoj odluci, da vam zabrani pristup ovom Sajtu ili nekom njegovom delu bez prethodnog upozorenja.

Politika kolačića

Prikupljamo podatke o korišćenju web stranice (cookies - kolačić) i druge tehničke podatke koji nisu lične prirode, a koji nam omogućavaju da učinimo Vaše posete web stranici lakšim, efikasnijim i isplativijim tako što vam pružamo korisnički prilagođen pristup i prepoznajemo Vas kada se vratite na web stranicu.
Kolačić je mali fajl sa podacima koji se prenosi sa web stranice na hard disk vašeg kompjutera. Web stranica šalje kolačić kad ga posećujete, plaćate, tražite ili personalizujete web stranicu ili se registrujete za određene usluge. Korišćenje Kolačića je standardna praksa na Internetu i većina browser-a je podešena tako da automatski prihvata sve Kolačiće. Međutim, Vi uvek možete odlučiti da želite da prestanete da ih upotrebljavate. Možete ih ručno obrisati ili svoj browser posebno podesiti za rad sa Kolačićima. Kolačić ne može da čita lične podatke sa vašeg hard diska ili da čita fajlove kolačića koje su stvorili drugi sajtovi. Podatke koje kolačić može da sadrži su samo oni koje ste sami dostavili. Prihvatanje kolačića koji se koriste na Portalu nam omogućava da dobijemo informacije o Vašim pretraživačkim navikama, koje možemo koristiti kako bi personalizovali Vaše delovanje i ustanovili modele kretanja korisnika. Ovo činimo u cilju utvrđivanja korisnosti informacija sa web stranice za korisnike i radi ustanovljenja efikasnosti našeg navigacionog sistema u pomaganju korisnicima da dođu do tih informacija.
Kolačići se po pravilu klasifikuju kao kolačići "sesije" ili "trajni" kolačići.
Sesijski kolačići se ne zadržavaju na vašem kompjuteru nakon što ste zatvorili pretraživač - privremen. Uglavnom web pretraživač ih izbriše nakon zatvaranja web stranice.
Trajni kolačići se zadržavaju na vašem kompjuteru dok ih ne izbrišete ili dok im ne istekne rok trajanja."